TÖRZSÖK KATA

Magamról

Nemzetközi Babamasszázs Oktató (CIMI) vagyok, a Nemzetközi Babamasszázs Egyesület (IAIM-UK) tagja, tánc- és mozgásterapeuta, kulturális antropológus, szociális munkás. Eddig a végzettségek. 1999 óta 10 éven át, tánc-és mozgásterápiás szülésfelkészítést („Pocak Tánc”), tartottunk (Pecsenka Nóra pszichológussal) pároknak, a budapesti Aktív Szülés Központban. Itt a hangsúly a testnyelven, annak megértésén, szavak nélküli kommunikáción volt/van, hogy a szülés alatti módosult tudatállapotban is megértsék egymást az együtt szülő párok. Ennek jelentősége óriási a szülés lefolyásában. Antropológusként a szülés körüli hagyományokat kutattam Nepálban és Indiában (1,5 év terepmunka), ahol is szintén az érintést találtam jelentős, támogató tényezőnek a szülés alatti és utáni időszak eseményeiben. Ezt követően az ELTE-PPK Affektív Pszichológiai Intézeti Központban Varga Katalin PhD-nál kezdtem doktori tanulmányaimat, a doktori disszertáció témája: szülés és érintés kapcsolata tradicionális kultúrákban. A babamasszázs oktató bizonyítványomat Londonban, Sylvie Hétu tréner szárnyai alatt szereztem meg.

Képesítések

Végzettség:
2016. Workshop (Franz Renggli)
2012-2013. Certified Infant Massage Instructor (CIMI)– (IAIM-UK),
2009.- 2011. PhD hallgató – (ELTE-PPK Magatartáspszichológiai Program),
2006-2002.  Kulturális antropológia szak – (ELTE-TáTK), 
2005-2001. Tibeti szak-(ELTE-BTK) abszulotorium,
1997-2000. Tánc és mozgásterapeuta diploma – (CITA, Centrum für Integrale Tanz- und

Ausdruckstherapie Ausbildung),

1996-2002. Általános szociális munkás szak mentálhigiéné szakirány – (PTE-IGYPF)
Beszélt nyelvek: angol középfok  „C”típusú,
nepáli társalgási szint,
francia alapfok

Egyéb: B kategóriás jogosítvány,
számítógép felhasználói szintű ismerete

Munkahelyek:
2014- óra adó tanár – (ELTE-PPK Pre – és Perinatális szaktanácsadó képzés, Károli

G. Egyetem japán szak),

2013- szülésfelkészítés óra adó (Életfa Bábapraxis),
2013- babamasszázs oktató – magánpraxis,
2013. 2 hónap terepmunka (Sri Lanka),
2011. laboratory assistant (Hampshire Grain Ltd., Micheldever, England),
2011. – 2009. projekt koordinátor (Study Transfer Program),
 2009.-2011. projekt koordinátor (Civil Rádió),
2005- dúla (kórházi és otthon szülések)
2007-2008. 8 hónap terepmunka (Nepál),
2004-2005.  8 hónap terepmunka (Nepál, India),
1999- óta tánc-és mozgásterápiás szülés felkészítés – (Aktív Szülés Központ alapítása óta)
„Páros készülődés” „Pocaktánc” www.aktivszules.hu
1999- óta Bemondó, szerkesztő – (Civil Rádió),

Filozófiám, hobbim

Azért szeretem és csodálom az érintést, a táncterápiát és a babamasszázst, mert őszinte és egy olyan folyamatot támogat, amiben nem én vagyok fontos, az oktató, hanem a pár, illetve a szülő és gyermeke. Mert az ITT ÉS MOST illetve a FIGYELEM van a középpontban, amiben a leginkább hiszek. És akár a szülés misztikus helyzetét, akár a gyermeknevelést nézzük az első pillanattól kezdve, ezek bizony nagyon jól jönnek az eszköztárunkban. Szeretek párokkal dolgozni és imádom a gyerekeket, mert azt látom, hogy egy olyan világban élünk, ahol sem magunkra, sem egymásra nincs sok időnk, ezért jó, ha az az együtt töltött idő, minőségi együtt lét.

Elérhetőségek(bejelentkezni telefonon tudtok):

Telefonszám: 0630-7387997

Email: sua.kata@gmail.com

Lakcím: Budapest

Törzsök Kata

Törzsök Kata

Nemzetközi babamasszázs oktató, tánc és mozgásterapeuta, kulturális antropológus, dúla

Testi-Lelki ÚT egyéni szülésfelkészítő

Olyankor érdemes engem keresni, amikor azt érzi a pár vagy az anya, hogy neki(k) több olyan dolgot előhozott a várandósság, amit a szülésig szeretnének kibontani, elrendezni, megoldani.

DúlApa képző

 

A szülés az egy intim pillanat. A legjobb, ha az anya valódi segítője, maga az társa lehet. Vannak párok, akik számára ez elképzelhetetlen, vannak, azonban, akiknek szinte az egyetlen járható út!

Babamasszázs – 5 alkalmas csoportos – Születésházban

A babamasszázs alkalmak célja, hogy a szülő megtanulja gyakorolni azt a figyelmet, amivel gyermeke számára tápláló, szeretetteljes érintést tud nyújtani. 

Babamasszázs – egyéni – Budapesten

A babamasszázs alkalmak célja, hogy a szülő megtanulja gyakorolni azt a figyelmet, amivel gyermeke számára tápláló, szeretetteljes érintést tud nyújtani. 

 Testi-lelki  ÚT – egyéni szülésfelkészítő

Szülésfelkészítés (Egyéni, páros)

Olyankor érdemes engem keresni, amikor azt érzi a pár vagy az anya, hogy neki(k) több olyan dolgot előhozott a várandósság, amit a szülésig szeretnének kibontani, elrendezni, megoldani. Ez lehet az anyává/apává válás, a nőiségben bekövetkező változás, vagy csak maga ez a családi átalakulás.  

A szülés esetében, olyasmire kellene felkészülni, ami csupa változó elemet tartalmaz (milyen fekvésű lesz a baba, milyen súlyú, ki lesz ott, milyen időpillanatban érkezik stb.). Ez nem feltétlenül könnyű. De nem is lehetetlen. Jó, ha az anya felismeri, valójában mit szeretne, azt lehetőségekhez mérten meg meri valósítani önmaga vagy a környezete segítségével, míg azokat, amelyek nem alakíthatók, el tudja fogadni. Ebben a folyamatban igyekszem a kísérőtök lenni.

SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . SZÜLÉSFELKÉSZÍTŐ . 

DúlApa – képző

 

A szülés az egy intim pillanat. A legjobb, ha az anya valódi segítője, maga az társa lehet. Vannak párok, akik számára ez elképzelhetetlen, vannak, azonban, akiknek szinte az egyetlen járható út! Sok pár esetében nehéz még a szaksegítséget is beengedni a vajúdásuk idejére, legszívesebben maguk csinálnák végig az egész szülést. Bár a bábákat kihagyni lehetetlen, ám lehet megerősödni a kommunikációban, az igények felismerésében, segítő praktikák használatában. Lehet az arra vállalkozó apákat alaposan felkészíteni!

Ez egy néhány alkalmat igénylő, gyakorlati tanácsokat tartalmazó, szülésfelkészítő, amit kifejezetten ilyen családok számára állítottam össze.

BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . BABAMASSZÁZS . 

 Babamasszázs  – 5 alkalmas csoportos – vagy egyéni

A babamasszázs alkalmak célja, hogy a szülő megtanulja gyakorolni azt a figyelmet, amivel gyermeke számára tápláló, szeretetteljes érintést tud nyújtani. A figyelem, és az azt követő, ’személyre szabott’, tápláló érintés, megengedi nekik, hogy azok legyenek, akik, úgy, ahogy. Ez az a biztonságos környezet, amiben immunrendszerük megerősödik, emésztésük, alvási szokásaik rendeződhetnek, izomzatuk, izomtónusuk megerősödik. A fizikai előnyökön pedig túlmutat az a biztonságos kötődés, ami a szülő és gyermeke között azáltal jön létre, hogy a szülő kezével egy elfogadó, befogadó magatartást tanúsít.

A babamasszázs arra való, hogy a gyerekre figyeljünk. Nézzük a szemünkkel és nézzük a kezünkkel is. Az elégedettebb gyermek viselkedése jótékonyan visszahat a szülőkre is.

Habár a magán és a csoportos alkalmak tematikája megegyezik, természetesen mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya.

A csoportok negyedévente és min. 5 fő jelentkezésével indulnak!

A KÖVETKEZŐ csoport indulása: 2024.01.17. szerda 10.00 óra

          HELYSZÍN: Születésház, Göd

   ÁR:  17000 Ft/5 alkalom/család

    BEJELENTKEZÉS: 06307387997

Olajat (bio, hidegen sajtolt, növényi olaj) biztosítunk, pisibiztos alátétet azonban kérlek, hozzatok magatokkal!

 

Egyéni babamasszázs alkalmakat Budapesten tudok vállalni. Ennek részleteit érdemes telefonon egyeztetni (0630 7387997).

Egyéni konzultációt szeretnél?  Babamasszázs érdekel?

Mindegy hol, kivel készülsz a szülésre, várlak szeretettel!

Ismerd meg a többi SZAKEMBERÜNKET is

Osztheimer-Kökény Cinti

Osztheimer-Kökény Cinti

Bába, hordozási tanácsadó

Lukács Laura

Lukács Laura

Ügyvezető, pénzügyi munkatárs

H.Molnár Anikó

H.Molnár Anikó

Bába, szoptatási tanácsadó (LLL)

Lukács Judit

Lukács Judit

Alapító, Ügyvezető, bába, mentálhigiénés szakember, Fotográfus

Csurkó Angéla

Csurkó Angéla

Bába

Szénási Rita

Szénási Rita

Bába, IBCLC szoptatási tanácsdó, Perinatális szaktanácsadó

Bácsi Szilvia

Bácsi Szilvia

Bába, IBCLC szoptatási tanácsadó

Dr.Waldinger Katalin

Dr.Waldinger Katalin

Csecsemő és gyermekorvos, Neonatológus, IBCLC laktációs szaktanácsadó